Bli aktiv

Oppdatert 25.05.2023

Det er mange måter å støtte NOAHs arbeid for dyrene på. Her er noen konkrete ting du kan gjøre for å bidra i kampen for å styrke dyrs rettsikkerhet og få på plass et landsdekkende, permanent dyrepoliti:

  • Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem! NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt - støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter i tillegg venner, familie og kjente til å bli medlemmer. Du kan også gi en donasjon til arbeidet vårt for dyrepoliti til NOAHs kontonummer 7878.05.14336 eller via PayPal
  • Hjelp oss med å spre informasjon om hvorfor et landsdekkende dyrepoliti er på viktig. Del gjerne ut NOAHs løpesedler og heng opp våre plakater - løpesedler og plakater kan bestilles gratis her. Legg gjerne ut løpesedler på biblioteker, kaféer og utesteder, og spør om å få legge en bunke hos lokale butikker eller i klesbutikker. Husk også å prate med venner og bekjente om dyrs rettigheter! Under fanen "Fakta" på denne nettsiden finner du mange gode argumenter for hvorfor et eget dyrepoliti er viktig!
  • Vær aktiv for dyrene i sosiale medier - følg med på NOAHs arbeid via sosiale medier, og hjelp oss å spre budskapet ved å like, kommentere og dele poster. Følg NOAHs hovedside på Facebook. Du finner oss også på Twitter, Instagram og Youtube.
Foto: Eivind Oskarson
  • Hjelp oss å presse politikerne til å prioritere arbeidet for dyrs rettssikkerhet. Send gjerne en e-post til dine lokalpolitikere, samt til politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget, og krev at de skal opprette dyrepoliti i flere av landets fylker, og gjøre ordningene permanente. Kontakt også stortingspartiene direkte og oppfordre dem til å arbeide for dyrepoliti.
  • Hjelp NOAH ved å melde fra hvis du ser noen oppfordre til eller delta i vold eller annen kriminalitet mot dyr. Skulle du komme over noe slikt, ta gjerne bilde eller screenshot og send direkte til oss support@dyrsrettigheter.no – Alle som ønsker det holdes selvfølgelig 100% anonyme. Dersom du mistenker at kjæledyr eller andre husdyr lever under dårlige forhold eller mishandles bør du varsle Mattilsynet, enten ved å ringe dem på 22 40 00 00, eller ved å fylle inn skjema på deres nettside. I Norge er det Mattilsynet som har ansvar for å følge opp dyrehold. Men, dersom du er vitne til kriminalitet eller vold mot dyr er det først og fremst ditt lokale politikammer du bør kontakte, dette gjør du på telefon 02 800.
  • Skriv innlegg om dyrs rettsikkerhet og hvorfor det er så viktig med et eget dyrepoliti - enten som leserinnlegg til aviser eller på din egen blogg. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allmenne fokusen på dette temaet. Gode argumenter du kan bruke i teksten din finner du under fanen "Fakta" på denne nettsiden.
  • Signere NOAHs underskriftskampanjer. NOAH har startet flere ulike underskriftskampanjer for å legge press på myndigheter og beslutningstakere om å gjøre endringer som sikrer velferden til dyrene. Signer for strengere straffer for dyremishandling her.

 

Hovedfoto: Erling Pande Braathen